Dagens gang i Spirehuset

I Spirehuset er der fokus på tryghed, nærhed og stimulation.

Morgenstunden

Indtil klokken 8 er der hygge og tilbud om morgenmad på Mælkebøttestuen. Derefter fordeles børnene på deres stuer. Klokken 8.30 får børnene tilbudt en smoothie, vi leger på stuen og holder samling, hvor vi synger.

Aktiviteter

Klokken 9 går dagens aktiviteter i gang. Børnene er inddelt i grupper på tværs af stuerne. De yngste får sig en formiddagslur.

Hver gruppe tager på tur en dag om ugen, oftest til legepladser og parker i nærområdet, eller til Hareskoven. 

Hvis der ikke er tur, laver vi kreative, motoriske og sprogstimulerende aktiviteter i små grupper, eller vi går på legepladsen. Om fredagen er der fælles samling, hvor vi synger og laver sanglege med hele Spirehuset.

Middagsstunden

Klokken halv 11 serverer vores kok frokost for børnene efter en varieret madplan. Hvis vi er taget på en længere tur, har vi madpakker med. 

Efter frokost sover de fleste børn middagslur. De yngste børn sover udenfor i barnevogne, de lidt ældre børn sover indenfor i vores soverum.

Efterhånden som børnene vågner fra middagsluren, mødes de på stuerne og leger og hygger sig med hinanden og de voksne.

Frugt og eftermiddag

Klokken kvart over 2 serveres frugt, som børnene skiftes til at medbringe til stuen, og tykmælk eller hjemmebagt brød. Bagefter leger børnene (inde eller ude), indtil de skal hjem. Ved halv femtiden (undtagen fredag) bliver de sidste børn tilbudt et stykke brød og en kop vand. Hvis vi er inde, samles vi på Mælkebøttestuen indtil lukketid.