Dagens gang i Væksthuset

Fællesskab, leg og læring for fuld udblæsning.

Morgenstunden

Dagens starter i køkkenet, hvor vi tilbyder morgenmad indtil klokken 8. På stuerne er der mulighed for at tegne eller lege. Om sommeren kan vi også være på legepladsen fra morgenstunden.

Aktiviteter

Klokken 9 holder vi dagens første samling. Samlingen er et vigtigt punkt på dagen – her snakker vi om dagens aktiviteter og aktuelle emner, vi synger, og børnene har mulighed for at fortælle om ting, der optager dem.

Alle børn kommer på en ugentlig tur, som ofte går til biblioteker, museer og andre kulturtilbud, til skov og strand, eller til lokalområdets parker og legepladser.

Hvis vi ikke er på tur, laver vi forskellige kreative, motoriske, musiske og sproglige aktiviteter med børnene i mindre grupper, eller børnene leger inde eller ude.

Både samling, ture og andre aktiviteter kan enten foregå på stuen eller i mindre grupper på tværs af afdelingen.

Middagsstunden

Inden frokost holder vi ofte en samling mere, hvor vi følger op på dagens aktiviteter. Klokken halv 12 spiser børnene deres medbragte mad. En gang om måneden er der "smør-selv-dag", hvor børnene medbringer pålæg til fælles buffet.

Efter frokost går vi på legepladsen. Her sætter de voksne lege og aktiviteter i gang, eller børnene finder selv på noget. Er det meget koldt, kan børnene vælge at gå ind igen, når de har fået lidt frisk luft. Ved kraftig regn, kulde eller storm bliver vi inde. Indendørs vil der være forskellige tilbud om aktiviteter, eller børnene leger på stuerne.

Frugt og eftermiddag

Klokken cirka 14 spiser vi frugt og brød, som børnene har med hjemmefra. Imens læser vi en historie. Bagefter leger vi inde eller ude, og der kan også blive sat aktiviteter i gang. Ved halv 5-tiden tilbydes de sidste børn et stykke knækbrød og en kop kamillete.