Sikkerhed

Vi passer godt på dit barn. Læs her, hvordan vi gør, og hvordan du kan hjælpe os.

Børn får skrammer, buler og blå mærker. Det er en naturlig og nødvendig del af deres erfaringsdannelse. Bliver man pakket ind i vat og bomuld, lærer man ingenting. Men børn må ikke komme alvorligt til skade, så vi holder sikkerheden i institutionen højt:

Søvn
I Spirehuset sover de yngste børn i barnevogne med godkendte seler. Børnene tilses jævnligt, og der er babyalarm tilsluttet. De ældste sover i senge under opsyn.
I Drivhuset sover børnene i senge under opsyn.

Måltider
I Spirehuset og Drivhuset serverer vi ikke gnavegulerødder, hele nødder og andre fødevarer, som små børn nemt får i den gale hals.

Legetøj
I Spirehuset er det tilgængelige legetøj godkendt til børn under 3 år. I Drivhuset er der skærpet opsyn, når børnene leger eller er kreative med små ting.

Legeplads
Vores legepladser er indrettet efter de gældende regler om materialer, faldunderlag m.v.
Børnene leger normalt under opsyn på legepladsen. Ind i mellem kan en lille gruppe børn fra Væksthuset få lov at lege ude uden voksne, hvis vi vurderer at børnene kender reglerne og har den fornødne modenhed til at følge dem.

Ture
Der er altid mindst to voksne på tur (bortset fra lokale indkøbsture), og det vurderes nøje, hvor mange børn der er med pr voksen (efter børnenes alder og modenhed). 
I trafikken overholdes færdselsreglerne. Børnene går med hinanden eller en voksen i hånden. Der er særlig opmærksomhed, når vi går ind og ud af busser og tog.
Tager vi på udflugt med børn i christianiacykler, er børnene spændt fast og har cykelhjelm på.
I skøjtehallen skal børnene have cykelhjelm med hjemmefra.
På bestemmelsesstedet er der permanent opsyn med børnene. Er vi et sted med mange mennesker, får børnene trafikveste på. Har børnene fået lov at soppe på stranden, er der altid en voksen "yderst".

Det kan du gøre:

  • Fjern snore og lignende fra dit barns tøj
  • Giv ikke barnet halskæder, halstørklæder eller andet på, som kan hænge fast
  • Læg ikke plastikposer i barnets garderobe
  • Giv ikke dit barn legetøj med i Spirehuset eller Drivhuset, som ikke er godkendt til børn under 3 år
  • Børnene må ikke medbringe rulleskøjter, skateboards, løbehjul og cykler med kædetræk

Hvis uheldet er ude:

  • Kommer dit barn til skade i institutionen eller på tur, har vi førstehjælpskassen klar, og de fleste voksne har taget førstehjælpskursus.
  • Har dit barn fået en større skramme, bule, eller har slået hovedet, vil vi altid kontakte dig, så du er fuld informeret.
  • Har dit barn brug for at blive tilset af en læge, beder vi dig selv tage ham/hende på skadestuen; det er mest trygt for barnet at have far eller mor med.
  • Er skaden rigtig alvorlig, ringer vi naturligvis 112, og barnets pædagog følger med i ambulancen.
  • Ved tandskader udarbejder vi en rapport, som kan anvendes af barnets fritidsforsikring, hvis der viser sig at være blivende skader.