Storeture

Hvert forår sætter vi turbo på skoleparatheden

Dalgården har en lang tradition for de såkaldte "storeture". Det sidste forår inden skolestart tager vi på lange ture med særligt spændende og krævende indhold. Vi er ofte væk til langt ud på eftermiddagen, og vi tager så langt væk som Roskilde og Helsingborg.

Det overordnede tema er Christian d.4. Gennem besøg på slotte, kirker og museer får børnene en begyndende forståelse for historie - fortid og nutid, og lærer vores mest berømte konge at kende fra fødsel til død. Hjemme i institutionen læser vi om kongen og de forskellige steder vi skal besøge, og laver kreative aktiviteter og lege om samme emner.

Vores sidste storetur går dog til Lejre, hvor vi kommer en hel del længere tilbage i historien. Her oplever børnene sten- og jernalderen på tæt hold, når de grutter korn, hugger brænde og sejler i ege. Denne tur slutter af med en overnatning i Væksthuset, hvor børnene får deres farvelmapper med billeder og tegninger fra hele deres liv i Dalgården.

Sammen med al den konkrete viden får vi pudset formen af inden skolegang, så børnene har de personlige, sociale og læringsmæssige kompetencer på plads. Det gælder fx:

  • at have styr på sine ting: rygsæk, tøj, mad og drikke
  • at følge med i en stor flok, ind og ud af tog og bus
  • at kunne vente, være tålmodig og udholdende
  • at løse små konflikter selv
  • at kunne huske og genfortælle hvad man har oplevet og lært